Посета Историјском музеју Србије – Изложба „Михајло Пупин“

Београд, 23.01.2016.
Аутори: Александра Здравковић, Ивана Ђурковић Ђорђевић
Фотограф: Драган Аћимовић

Овог викенда смо заједно са ђацима Основне школе „Др Арчибалд Рајс“ посетили Историјски музеј Србије, изложбу „Пупин – од физичке до духовне реалности“.

Михајло Идворски Пупин, научник, књижевник, хуманиста, човек због којег се застава Србије вијорила на Белој кући, човек којег је свет слушао на ногама а он је пак увек стајао када је причао о својој мајци. Деца и ми „велики“ занемели смо пред величином овог човека, слабо заступљеног у нашим књигама и школама, а притом се сви ми свакодневно сусрећемо са његовим изумима и користимо их као успутне, Богом дате ствари и не питајући се ко нам је ту лагодност омогућио.

У музеју смо научили какав треба бити човек, ученик, син, професор, научник и књижевник, имали смо част да присуствујемо једној јединственој изложби, рађеној по последњим принципима музеологије, једној интерактивној изложби, првој такве врсте код нас. Ми смо од Пупина учили о Пупину. Прави пример дигитализације културног и научног наслеђа смо добили од ауторке изложбе Александре Нинковић Ташић.

Александра, хвала Вам било је јединствено!

У наставку погледајте нашу галерију :)

Share
rfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-sliderfwbs-slide